Skoči na vsebino
Gumb išči
Zapri iskalnik

Razvoj podeželja

Lokalni razvoj, ki ga z vodilnim partnerjem REGIJSKO RAZVOJNO AGENCIJO SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica, izvaja LAS V objemu sonca, je osredotočen na podregionalno območje Goriška subregija.

Opis

Pospešujemo razvoj podeželja, razvijamo partnerstva za uresničitev razvojnih pobud in krepitev razvoja ter skrbi za pripravo in izvajanje lokalnih razvojnih strategij.

Z našim delovanjem si prizadevamo za celovit in trajnosten razvoj naše regije, ki bo prinašal koristi vsem prebivalcem.

V programskem obdobju 2014 – 2020, ki ga bomo izvajali do leta 2025, izvajamo STRATEGIJO LOKALNEGA RAZVOJA (SLR) ZA LOKALNO AKCIJSKO SKUPINO V OBJEMU SONCA. Strategija lokalnega razvoja za lokalno akcijsko skupino (LAS) V OBJEMU SONCA za obdobje 2014 – 2020 opredeljuje izhodišča za lokalni razvoj na območju petih občin: Mestna občina Nova Gorica ter občine Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba.

Splošni cilji SLR

  • S spodbujanjem povezovanja, inovativnosti in kreativnosti prispevati k novim zelenim delovnim mestom in konkurenčnejšemu območju LAS.
  • Z uvajanjem novih storitev izboljšati kakovost življenja na območju LAS.
  • Spodbujati trajnostno upravljanje z okoljem in izkoristiti razvojno-turistične potenciale območja LAS ob upoštevanju ohranjanja narave in drugih naravnih danosti.
  • Pospeševati socialno vključenost vseh prebivalcev na območju LAS, predvsem ranljivih skupin.

Zaposleni na področju razvoja podeželja

Fabijana Medvešček

Fabijana-Medvescek

dipl. ekon.

LAS v objemu sonca

Razvoj podeželja

Amelija Skomina

Amelija-Skomina

dipl.ekon.

LAS v objemu sonca

Razvoj podeželja

Maruša Kuštrin

Marusa-Kustrin

dipl. družb.

Projektna pisarna

Razvoj podeželja

Aktualni LAS projekti

LAS V objemu sonca deluje kot pogodbeno partnerstvo javnih in zasebnih subjektov na območju mestne občine Nova Gorica ter občin Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba.

1. september 2023 - 31. december 2024

Konjeniške poti

V zadnjih letih se je na območju LAS V objemu sonca vzpostavilo veliko ponudnikov s področja konjeniškega turizma. Namen operacije...

1. september 2023 - 31. december 2024

Kolesarska pot Brda, Kras in Vipavska dolina

Operacija bo z oblikovanjem turističnega produkta v obliki kolesarske poti predstavljala prvi skupen trajno zastavljen produkt Zavoda za turizem,...

1. oktober 2022 - 31. december 2024

Prehod na sonaravno oskrbo s hrano

Operacija sodelovanja štirih lokalnih akcijskih skupin se izvaja v okviru 6. Javnega razpisa za podukrep 19.3 priprava in izvajanje dejavnosti...

Pišite nam

Za več informacij o aktualnih projektih, razpisih ali ostali ponudbi nam napišite sporočilo.