print

STROKOVNI ČLANEK - PLAČILO DAVKOV

BRUNO PLAČILO DAVKOV doc.doc

Nastala situacija je nekaj novega in v realnem času ne moremo in ne znamo doumeti razsežnosti problema in dogajanja. Lahko ugotovimo in doživljamo na nivoju lastne izkušnje in kolektivne izkušnje, kako ranljiva je pravzaprav sodobna družba. Verjamem, da se bomo iz pandemije, ki je povzročila krizo nekaj naučili in bomo bolje pripravljeni na bodoče krizne razmere, za katere ni vprašanje ali se bodo zgodile, ampak kdaj se bodo zgodile.

Četudi ob izbruhu obravnavanega virusa, gre za višjo silo, bo del rešitev prepuščene posameznemu poslovnemu subjektu. Do določene mere lahko poslovni subjekti računajo na pomoč države, ki je že obljubljena in deloma tudi ponujena, del bremena bo ostal na poslovnih subjektih.

Slovenija doslej sledi ukrepom drugih razvitih držav pri reševanju pravnih subjektov in tudi v naslednjih tednih je za pričakovati nadaljnje aktivnost, seveda v okviru razpoložljivih finančnih sredstev Republike Slovenije.

_____________________

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropske Unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije preko Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencijaBRUNO PLAČILO DAVKOV doc.doc

 

Nazaj na arhiv