print

ČLANEK - Slovenija na EXPO 2020 v Dubaju – predstavitev slovenskih podjetijSlovenija na EXPO 2020 v Dubaju – predstavitev slovenskih podjetij

 

 

Svetovna razstava EXPO 2020 Dubaj se je začela 1. oktobra 2021, potekala pa bo do 31. marca prihodnjega leta. Na rekordni izvedbi svetovne razstave se bo predstavilo več kot 190 držav, pričakujejo pa, da bo razstavne prostore in paviljone obiskalo skupaj več kot 25 milijonov obiskovalcev.

 

 

Slovenski paviljon - lebdeča zelena oaza, bo pol leta gostil prebojna slovenska podjetja, ustanove in posameznike, ki želijo svetu pokazati inovativne rešitve za najrazličnejše izzive trajnosti, od vprašanja varnosti okolja, učinkovite rabe naravnih energetskih virov, varovanja pitne vode, človekovega zdravja, zahtevnih vprašanj s področja ravnanja z odpadki, do izzivov samooskrbe in še in še.

Screen Shot 2021 01 07 at 16 58 01

Slovenski paviljon - lebdeča zelena oaza

 

Dubaj je osrednja poslovna vzletna točka za trge Bližnjega vzhoda, južne Azije in Afrike, na katerih živi več kot 3 milijarde ljudi. Slovenska podjetja imajo priložnost dostopati do potencialnih poslovnih partnerjev z vsega sveta, spoznati  hitrorastoče trge držav Bližnjega vzhoda, Južne Azije in Afrike ter se srečevati na B2B sestankih s poslovneži, potencialnimi investitorji in kupci z vsega sveta.

Na javni agenciji SPIRIT, ki je nosilka vsebinske in organizacijske izvedbe predstavitve Slovenije na Expu 2020, pričakujejo, da bodo slovenska podjetja dodobra izkoristila možnost, da si na slovenskem paviljonu odprejo vrata na nove trge in do novih priložnosti, zaradi tega je SPIRIT pripravil različne promocijske pakete za sodelovanje na največjem svetovnem sejmu.

 

V zvezi s finančno participacijo podjetjem (za pokritje dela stroškov) predlagamo, da se podjetja pozanimajo o možnostih pridobitve vavčerjev, ki jih je razpisal Slovenski podjetniški sklad in bodo pokrivali med drugim tudi udeležbo na Expo 2020:

 

-        VAVČER ZA NASTOP NA MEDNARODNIH FORUMIH V TUJINI

Mikro, malim in srednje velikim podjetjem omogoča, da pridobijo sofinancirane upravičene stroške v višini največ 60%. Minimalna višina subvencije je 300 EUR, maksimalna pa 6.000 EUR. Vavčer je dostopen na sledeči spletni povezavi:   https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=128

-        VAVČER ZA UDELEŽBO V GOSPODARSKIH DELEGACIJAH V TUJINO

Mikro, malim in srednje velikim podjetjem omogoča, da pridobijo sofinancirane upravičene stroške v višini največ 60%. Minimalna višina subvencije je 300 EUR, maksimalna pa 3.000 EUR. Vavčer je dostopen na sledeči spletni    povezavi:  https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=127      

 

PROMOCIJSKI PAKETI ZA PODJETJA: PRILOŽNOSTI ZA SODELOVANJE

Za podjetja, ki bi želela sodelovati na največjem dogodku leta 2021 in 2022, so pripravili celovite promocijske pakete, ki jim bodo zagotavljali vse potrebne storitve ter organizacijsko in tehnično podporo, ki jih podjetja potrebujejo za uspešno sklepanje novih poslov, za širitev poslovanja, za iskanje novih poslovnih priložnosti in za osvajanje novih mednarodnih trgov.

Prijava podjetij za sodelovanje na slovenskem paviljonu je možna prek spletne strani   https://www.expo2020slovenia.si/sl/sodeluj/    

 

Informacije v zvezi z vavčerji in predstavitvi na sejmu dobite tudi na SPOT svetovalnih točkah.

 

 

 

Za Spot svetovanje Goriška pripravil: Aleš Bajec, RRA SEVERNE PRIMORSKE D.O.O NOVA GORICA

 

 

Datum: 29. 10. 2021


Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropske Unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije 

preko Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija


Nazaj na arhiv